Preporuka 

Kao "tvorci" recepata u restoranu "Antonijo", reći ćemo Vam par riječi o jelima koje trebate probati kad nas posjetite. Uz poznatu salatu od hobotnice, marinadu GASTRO 2000., riblji carpaccio od tri vrste ribe, možemo se pohvaliti i predjelom neobičnog imena- BOKUNADA.

Ime jela kao i recept je originalno iz Antonija. Neki od sastojaka su slane srdele, usoljene na starinski način kao što su se solile prije 100 godina, inćuni, paški sir i četiri vrste maslina. Sve skupa je savršeno izbalansirano maslinovim uljem koje jelu daje posebnu draž. Jedno od naših najpoznatijih specijaliteta su zasigurno LIGNJE U KADULJI. Jelo je osvojilo 1. nagradu za okus i izvornost jela na GASTRO natjecanju 2002. Receptura je djelo naših predaka koji su se, kako bi preživjeli, bavili ribolovom i poljoprivredom a tu se i javila ideja za obogaćivanjem naoko obične namirnice- liganja sa aromatičnim biljem.

Moramo napomenuti da je aromatično bilje koje koristimo u kuhinji (kadulja, ružmarin, lovor, peršin...) ekološki uzgojeno u našem vrtu. Uz to, sami proizvodimo ekstra djevičansko maslinovo ulje, vino, rakije. Od brojnih mesnih jela, izdvojili bi biftek "ANTONIJO". Biftek je najsočniji i najkvalitetniji dio goveđeg mesa a mi smo ga obogatili posebnim sosom od gljiva i vrhunskog bijelog vina.

Uz pokoji tajni sastojak, jelo se pretvara u savršenstvo mirisa i okusa. Novitet u našem jelovniku je pileći filet "Luka i Nana". Za razliku od ostalih recepata, ovaj je isključivo djelo Luke i Ivane (Antonijevi sin i kći) koji su ga počeli spremati za vlastiti gušt. Piletina u umaku od vrhnja sa šampinjonima uz rižu kao prilog je jelo koje, ujedno paše i djeci ali i odraslima. Osoblje iz "Antonija" Vam želi dobar tek!

Jastog na brudet Restoran Antonijo
© 2011 Restaurant Antonijo :: design by Vava Computers :: powered by VannaCMS